Cand vine vorba de nunti, ne vin in minte tot felul de idei si imagini: mireasa, meniul, locatia, invitatii sau niste marturii nunta inedite. Toate acestea fac dintr-o nunta un eveniment cu totul si cu totul deosebit.

La fel, si traditiile si obiceiurile ce caracterizaza o nunta, sunt la fel de importante pentru ca ele sunt cele care ii dau „culoare si gust”. Haide sa vedem impreuna unele dintre cele mai ciudate obiceiuri legate de nunti si care exista in diferite tari.

  1. Lacrimi de dragoste

In unele zone din China, un obicei cel putin ciudat, este cel in care mireasa ar trebui sa boceasca in fiecare zi, pana in ziua in care se va casatori si asta, timp de 30 de zile. Si, ce e mai interesant, ca trebuie sa faca asta timp de exact o ora!

mireasa care plange

Imagineaza-ti cum ar trebui sa arate o asemenea tanara in ziua nuntii, daca timp de o luna de zile a plans. Si, mai mult decat atat, si rudele trebuie sa planga alaturi de ea. Pai, oameni buni, e nunta sau inmormantare?

  1. Mireasa este murdarita in Scotia

Un alt obicei ciudat se gaseste in Scotia. In ce consta el? In murdarirea viitoarei mirese cu tot felul de alimente puturoase, cum ar fi pestele sau ouale stricate. Unii o murdaresc chiar cu noroi.

pictarea mainii miresei

Ceea ce este bine este faptul ca aceasta murdarire are loc inainte ca ea sa imbrace rochia de mireasa. Si, sa nu crezi ca mirele scapa! Si el este murdarit cu alimente expirate care au un miros ciudat. Daca te intrebi ce semnifica asta, ei bine, se pare ca ar simboliza greutatile si provocarile de care vor da in casnicie.

  1. Ingrasatul miresei in Mauritania

La noi stim ca orice mireasa, inainte de nunta, tine o dieta pentru a mai da cateva kg jos pentru a arata cat mai bine si a se simti minunat in ziua marelui eveniment.

Insa, sunt locuri de pe planeta unde se procedeaza exact pe dos. Astfel, in Mauritania, mireasa trebuie sa se indoape cu tot felul de bunataturi pentru a se ingrasa si se pare ca mananca atat de mult, incat sunt mari sanse ca ea sa aiba ceva probleme de sanatate dupa aceasta imbuibare fortata.

De ce mananca atat de mult? Se pare ca pentru ei ar fi o garantie pentru o casnicie bogata si prospera.

  1. Fara glume in timpul nuntii

La noi, stim cat de vesela poate fi o nunta si cat de mult punem accentul pe distractie si pe rasete. Ei bine, in tari precum Congo, lucrurile nu stau chiar asa. Cei doi tineri insuratei nu au voie sa isi manifeste sentimentele de bucurie deci, nu li se permite sa zambeasca intreaga zi.

  1. Fara „indeplinirea” nevoilor fiziologice inainte de nunta

Daca obiceiurile de mai sus ti s-au parut ciudate, stai sa il vezi pe acesta! Se pare ca in tari precum Malaezia, timp de 72 de ore, inainte de nunta, atat mirele cat si mireasa nu au voie sa mearga la toaleta.

Si mai bizar este ca membrii familiei verifica acest lucru (oare cum fac asta?) si, daca cei doi nu au indeplinit aceasta conditie, se spune ca vor naste copii morti.

  1. Paharul spart

Acest obicei se intalneste la evrei, popor care au destul de multe obiceiuri la o nunta. Se pare ca dupa eveniment, mirele este cel care sparge paharul, calcand pe el. Ce semnifica? Sentimentul de tristete al evreilor dupa ce a fost distrus templul din Ierusalim.

miri care ciocnesc pahare

Concluzie

Ideea e ca poate fi foarte frumos si amuzant la o nunta si obiceiurile prezentate aici sustin aceasta afirmatie. Chiar daca unele ni se par, poate, mai ciudate, nu trebuie sa uitam ca este vorba de culturi diferite de a noastra.

De asemenea, ceea ce pentru noi este normal la o nunta, pentru altii poate fi la fel de ciudat.

Lasa aici intrebarea sau gandul tau