Pe langa mireasa, urmatoarea persoana care este la fel de emotionata si extaziata, si poate si mai mult decat mireasa, este, cu siguranta, mama ei. Aceasta traieste cu multa intensitate evenimentul si, cum ar putea sa nu faca asta?

Nunta fiicei este un eveniment extrem de important. De ce? Pentru ca, pana la urma, este vorba de fericirea fetei ei, iar alegerea partenerului de viata este una dintre cele mai importante etape.

Mama este un personaj extrem de important si ea este una dintre persoanele care o sprijina pe viitoarea mireasa, dar si pe viitorul sot. Haideti sa vedem ce anume nu trebuie sa faca o mama la nunta fiicei ei! Atentie, mamelor, asta este pentru voi!

  1. Sa nu cada prada emotiilor puternice

Un comportament care face parte din categoria „asa nu” este, cu siguranta, „deschiderea robinetului de emotii”. Intelegem ca este un eveniment extrem de important insa, daca mama se va exterioriza prin bocete, lamentari sau alte manifestari incarcate emotional, totul se va transmite miresei si sunt sanse foarte mari ca ea sa inceapa sa planga.

portret mireasa

Ce mama isi doreste sa isi vada copilul ca plange intr-o zi in care ar trebui numai sa rada si sa zambeasca? Asadar, mare grija la modul in care va comportati, mamelor! Incercati sa va tineti in frau sentimentele care va coplesesc, daca nu vreti sa stricati starea de spirit a miresei.

  1. Sa nu critice alegerile facute de cei doi insuratei

Exista tendinta, mare, ca mamele sa isi impuna punctul de vedere cam in orice aspect al vietii copiilor. Este ok, pana la un anumit punct! Nu trebuie sa uitati, mamicilor, ca mirii sunt actorii principali si ca ceea ce isi doresc ei are cea mai mare relevanta.

E ok sa oferiti un mic sfat, daca vi se cere insa, decizia finala le apartine lor, celor care isi unesc destinele. Visele sunt ale lor si nu ale  voastre, mame bune! De aceea, indiferent de alegerile pe care le fac fetele voastre sau mirii impreuna, sa nu aduceti nicio critica, daca nu vreti sa le superati pe mirese, ok?

  1. Sa nu aleaga ea marturiile pentru nunta

Acestea sunt, asa cum stiti, acele mici daruri care se ofera celor care vin sa participe la minunatul eveniment. Si, pentru ca darul este unul plin de semnificatie, aceste marturii pentru nunta ar trebui alese numai de catre tinerii casatoriti si nu de altcineva.

traditii marturii nunta

Ei decid ce anume conteaza pentru ei si care este acel ceva care ar trebui oferit oaspetilor. Deci, dragi mame, sfaturile sunt binevenite insa, decizia finala lasati-o mirilor.

  1. Sa nu se impuna in ceea ce priveste invitatii

Cand vine vorba de invitati, tot mirii sunt cei care trebuie sa aleaga cine va fi pe lista si cine nu. Cum momentul este al lor, lasati-i sa decida cine sa fie invitat si cine nu. Poate ca nu isi doresc ca anumite persoane sa vina la nunta, chiar daca acestea fac parte din familie sau din cercul de prieteni.

Ceea ce conteaza este ca ei sa fie fericiti si sa se simta bine in compania celor care vin la petrecerea lor.

  1. Sa nu le rapeasca bucuria de a de ei vestea cea mare

Din cauza entuziasmului imens si al emotiilor coplesitoare, este posibil ca mamele sa dea fuga la telefon si sa inceapa sa anunte toate rudele si vecinii si prietenii. Nu este ok acest comportament! Este nevoie de temperare si de intelegerea faptului ca este momentul lor si ca ei sunt cei care ar trebui sa dea marea veste.

Este nevoie de rabdare, mamelor, si sa nu uitati ca lor o sa le faca mare placere sa isi anunte prietenii si rudele si sa repete de zeci de ori data nuntii.

  1. Sa nu isi exprime nemultumirile, daca acestea exista

Chiar daca ceva nu va este pe plac, daca meniul nu este cel la care v-ati fi asteptat, daca tortul are alte fundite decat cele stabilite initial, daca florile sunt mai mari si mai colorate sau orice altceva va nemultumeste, este deosebit de important sa va abtineti!

Indiferent de ceea ce observati si nu va place, treceti peste si zambiti in continuare! Oricum, faptul ca va veti arata nemultumite nu o sa faca altceva decat sa ii irite pe miri si, mai ales pe mireasa. Asadar, pastrati-va gandurile mai putin pozitive pentru voi.

Nu uitati ca prezenta voastra acolo are o mare importanta! Voi sunteti un sprijin real si modul in care va manifestati si ceea ce transmiteti este vital pentru mireasa si pentru partenerul ei.

Asadar, zambiti, sustineti-i din priviri si prin calde imbratisari si bucurati-va de acea zi extraordinara!

Lasa aici intrebarea sau gandul tau